• Register

Greipstad J-13 sikret SØLVMEDALJEN i Trollcup 2014.

Lørdag 1 november og søndag 2 november ble Trollcup avholdt i Kristiansand av Gimletroll og Jentene fra Greipstad var selvsagt påmeldt og klare for kamp.

Samtidig hadde værgudene tydeligvis bestemt seg for at det skal regne konstant i 3 dager til ende, mye våte klær og sko en hel helg altså.

Første kamp skulle spilles allerede 0835 lørdag morgen og klok av tidligere turneringsstarter fikk spillere beskjed om oppmøte allere 0800 lørdag morgen på Kristiansand stadion.

Første kamp er alltid, nettopp det første kamp, nerver og kanskje til og med litt usikkerhet var status.

Kampen skulle spilles mot Skeid J13A og Greipstadjentene gikk ut som vanlig i en turnering, litt forsiktig, men heldigvis varte det ikke så veldig lenge.

Etterhvert fikk jentene virkelig i gang kampmotoren og ved slutten av 2x15 minutter stod det 4-0 til Greipstad.

Ventetiden til neste kamp var kort og allerede kl 0945 var det klart for neste kamp mot Brusand. Roen så ut til å ha kommet over Greipstadjentene og det tok noen minutter før Greipstad ledet 3-0, ett resultat som stod seg til pause, etter pause fortsatte Greipstad å styre kampen og til slutt hadde de puttet på til en fin 5-0 seier.

Så var det en stund til neste kamp og denne ble som vanlig på en turnering benyttet til å få i seg noe junkfood, så turen gikk for mange ut til Sørlandssenteret og Subway eller Burger King.

Men klokken 1350 var jentene igjen klare og kampene denne gangen gikk mot Lyngdal på Kongsgårdbanen, fremdeles i ett plaskenede regnvær ble det en kamp som Greipstad hadde kontroll på men likevel ikke helt klarte å avgjøre, men til slutt sto det 2-0 seier for Greipstad.

Da denne kampen var slutt gikk turen for mange av jentene ut til Sukkevann for å se på Greipstad G13 sine 2 siste kamper for dagen, så når mange av jentene og oss andre endelig kom hjem omtrent kl 1800 så kan man trygt si at regn hadde vi fått den daglige dosen av.

Søndagen var det klart for A-sluttspill for jentene og første kampen skulle spilles klokken 1145 mot Birkenes, igjen ble det en slitekamp og igjen endte det med 2-0 seier til Greipstad, på en fremdeles god og blaut Kongsgårdbane.

Semifinalen skulle spilles klokken 1315 på Kristiansand stadion og der skulle Greipstad møte Hinna.

Nå var det sterkere og sterkere motstand, men Greipstad fikk kontroll og gikk opp til 1-0 og 2-0 ledelse, men fikk så en periode hvor de lot Hinna presse og denne perioden endte med Greipstadjentene slapp inn sitt første mål for turneringen og det sto altså 2-1 til Greipstad. Ikke så verst at det gikk 4,5 kamper før motstandere klarte å skore mot Greipstadjentene :-)

Utover i kampen fikk Greipstad tak på det og flere ganger var de frempå uten at de helt klarte å sette ballene i mål, men så.

Ballen ble spilt slik Jan ønsker det langs bakken fra midtbane til kant og frem på spiss, der kom Emma alene mot Hinna sitt mål og 13 centimeter fra 16 meteren ble hun klippet ned av Hinna sin keeper som helt korrekt ble tildelt rødt kort og altså reduserte Hinna til 10. Frisparket var etter det jeg er forklart i ettertid ett innøvd trekk hvor Julie skulle slå ballen mot bakerste stolpe og Lea skulle banke den i mål.

Frisparket så kanskje ikke slik ut, men ballen endte hos Lea som også banket den i mål og 3-1 seier til Greipstad.

Så var det altså klart for Finale, denne skulle spilles klokken 1500 på Kongsgårdbanen mot Eiger FK, så etter 6 kamper fikk jentene altså en turnering der de ikke møtte ett eneste lag de har møtt tidligere i år.

Finalen ble en kamp hvor "gnisten" ikke var helt i på plass, det er kanskje ikke så rart etter 2 lange veldig blaute dager, men slik er det nå av og til.

Jentene lot seg presse bakover og lot Eiger styre midtbanen og dermed kom Eiger til sjanser og etterhvert fikk de ett mål og Eiger ledet 1-0.

Greipstad fortsatte å spille, men fikk det som tidligere nevnt ikke helt til, i steden ble det 2-0 til Eiger.

Jentene fikk tydeligvis litt gnist etterhvert og kom opp på sidene flere ganger, men de siste berøringene gikk ikke veiene i denne kampen, men halvveis ut i 2 omgang fikk Greipstad banket inn ett mål og det sto 2-1 til Eiger.

På det tidspunktet ledet også Greipstad på cornere og ville med ett mål til være vinner av kampen, men til tross for høyt og massivt press de siste 5 miuttene ville det seg ikk og kampen endte med 2-1 tap.

Greipstadjentene har spilt en utrolig god turnering og skal være stolte av å komme hjem til klubbhuset på Hortemo med sølvmedalje og pokal.

Så er det bare å vente på neste anledning og virkelig slippe seg løs og gå hele veien, nå er det vinterferie fra kampene frem til 15 januar 2015.

Men det er IKKE vinterferie fra treninger, de fortsetter hele vinteren.